¨ Rossin lukucorneri: Stepanin koodeksi, useita kirjoittajia, useita kirjoja.

torstai 19. tammikuuta 2017

Stepanin koodeksi, useita kirjoittajia, useita kirjoja.

Netti on ihmeellinen paikka. Pahimillaan se sattaa syödä aikaa omilta projekteilta hemmetin ison siivun ja joskus sieltä löytyy taas upeita kultakimpaleita. Kuten Kuoriaskirjojen novellikokoelmat liittyen Stepanin koodeksiin. Olen rakastunut

En voi varmuudella sanoa miten törmäsin ensimmäiseen viitteeseen Stepanin koodeksista. Saatoin olla humalassa tai kuumehouruissa. Muistan vain varjoissa tanssivat olennot, märän hevosen lämpimän lemun ja monikätisen naisen painon päälläni. Hikoilin ja kierin sängyssäni, näin unia hopeasta, kuolemasta ja tuskasta. Äänet eivät jättäneet minua päivisinkään rauhaan. Ne kuiskivat iättömiä tarinoita, kertoivat kansojen tuhoista, hulluuteen vaipuneista neroista, himon riuduttamista johtajista. Missään en saanut rauhaa, mutta kellekään en kertonut salaisuuttani. Olen lopulta ymmärtänyt mitä Stepanin koodeksissa sanotaan, minä olen valaistunut ja nyt maksan siitä rinta ylpeydestä roihuten sen vaatiman hinnan. Kirjoitan ja vähenen kunnes minua ei enää ole. Annan minuuteni sille jota ei voi ymmärtää. Toivon sanan kiirivän kaikkialle. Pahuus antaa itsestään huonon ensivaikutelman, mutta älkää luottako siihen.. 

Kirjoista:

Idea näissä novellikokoelmissa on very simple. Joskus muinoin muutama henkilö on saanut päähänsä idean pahasta Stepanin koodeksi nimisestä kirjasta. Aiheen ympärille on sitten pyydetty kirjoittajia kirjoittamaan novelleja. Novellit on kasattu kokoelmiksi ja ne julkaistu. Siistiä!

Älkää uskoko tämän blogin kursiivilla kirjoitettua tekstiä, kyllä minä oikeasti muistan miten törmäsin koodeksiin ja miten sitten innostuin tarinoista ja miten sitten tulikin tilattua kaikki olemassa olevat kokoelmat kotiin.

Niin kuin blogia lukevat (harvahkot henkilöt) tietävät, tykkään myös kirjoittaa ja sen intohimon saattelemana löysin netistä Kuoriaiskirjojen kirjoituskilpailun. Kaverit ovat pistämässä pinoon neljättä kokoelmaa Stepanin koodeksista ja kolme hopealla valeltua taitavan onnekasta novellia otetaan siihen mukaan kilpailun kautta. Ja perhana, tähän osallistutaan!

Luin ensimmäisen kokoelman yhdeltä istumalta, sitten näppäilin itseni nettikaupan auki ja nyt olen lukemassa Teräskouraa, jonka aion huomiseen mennessä saada loppuun. Muutama ideakin on jo syntynyt miten voin oman kontribuution antaa koodeksin leviämisen avuksi.

Katsotaan onko koodeksi nyt se jonne saisin ensimmäisen julkisesti julkaistavan novellini.. Jos ei, ei se mitään, sitten yritetään jossain muualla uudestaan :)

Arvio:

Kokoelmissa on huikeita tekstejä ja niistä löytyy myös hieman minun makuun heikompiakin novelleja. Mutta taso on silti ollut tasaisen hevosmaista. Novellien genret liikkuvat ulkoavaruuden, fantasiamaailmojen, realismin kuin outoudenkin piirissä. Joissain ei koodeksia mainita kunnolla, mutta sen läsnäolon voi tuntea, jotkin tarinat vievät ihmisten maksoja syövän ketun päähän joka haluaa muuttua ihmiseksi ja eräs tarina kertoo kirjailijasta joka ostaa sieluja vitosella lasipurkkeihin.

Uh, en annan näille mitään numeraalista arviointia. Mutta sanallisesti voin suositella kaikille spefin ystäville ja myös muille jotka haluavat osansa hulluksi tekevän kirjan magiasta.

Linkeistä pääsee tarkastelemaan jokaisen kokoelman sisältöjä ja tuo ensimmäinen irtoaa myös ilmaiseksi sähköisenä versiona. Tadaa!

Stepanin koodeksi
Hopeoitu vainaja
Teräskoura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...