¨ Rossin lukucorneri: Review: Postitoimisto

maanantai 23. tammikuuta 2017

Review: Postitoimisto

Kaverin suosituksesta nappasin Bukowskin esikoisromaanin mukaan kirjastosta.. Ja ahmaisin pötkylän yhdessä illassa :D Nyt useita päiviä myohemmin mulla on blogin editori auki, punaviinilasi kädessä ja pieruverkkarit jalassa. Luulen, ehkä, Bukowskin hyväksyneen tämän, kippis vaan sinne pilven hopeiselle reunalle!

Mun täytyy myöntää, mulla on useita aukkoja sivistyksessä kun puhutaan kirjallisuudesta. En ole lukenut Eino Leinoa, Waltaria, Tsehovia, Hemingwayta, Homerosta, Aristoteleä, Milleria, Utriota jne jne. Mutta nyt luin Bukowskia!!! Ja heti tunnen miten yksi kulttuurilisäke napsahti egooni kiinni. Lisää punaviiniä kiitos. Taidan ostaa myös liian pitkän kaulaliinan ja rakastaa krapuloita.

Kirjasta ja arvio:

Henry Chinaski on nätisti sanottuna ihmisenä melko persreikä. Paha poika. Kaveri juo minkä ehtii, käy töissä ja vittuilee pomoilleen, tekee vaaditun minimin palkkansa eteen jos sitäkään ja tahkoaa rahaa laukkaradoilla. Naisistakaan ei puutetta tunnu olevan, mutta sitoutuminen on melko haasteellista. Niin kelpaa oman vaimon lisäksi naapuri kuin postikierroksella itseään tyrkyttävä nymfokin.

Jossain kohti kyllä arvelin kirjailijan itsekin vetäneen pienet perseet ja latelevan omia päiväkirjamerkintöjä kirjan sivuille. Sen verran vauhdikkaita tapauksia oli, etteivät ne voi olla pelkästään hatusta revittyjä juttuja. Se kuinka paljon teos pohjautuu todellisuuteen, säilynee arvoituksena.

Jos olen täysin rehellinen, niin en ihan hirveästi haltioitunut kirjasta. Saati sitten sanoisi tätä mestarilliseksi, lukijan mieltä ja sielua ruokkivaksi täydeksi maljaksi. Teos on helppo, nopea ja hauska lukea. Se kertoo elämän hiukan "nurjemmasta" puolesta ja tarjoaa hymyn jos toisenkin lukemisen aikana. Mutta that´s it. Ihan jees ja voin suositella seuraaviin tilanteisiin:

- Kepeässä darrassa
- Hetkinä kun tulet duunista kotiin ja halaut haistattaa pomollesi paskat
- Junassa matkalla töihin
- Junassa matkalla töistä
- Sairaslomalla

Tykkään silti kovasti omistuskirjoituksesta:

Tämä on silkkaa mielikuvituksen tuotetta, eikä tätä omisteta kenellekään

Lukema: 7/10

Kirjailija:Charles Bukowski
Teos:  Postitoimisto
Kustantamo: WSOY
Sivut: 219
Julkaisuvuosi: 1986

8 kommenttia:

 1. Et ole ainut jolla tyhjiä aukkoja sivistyksessä kun puhutaan kirjallisuudesta :D
  Mutta tämä kirjan voisi laittaa korvan taakse jos kaipaa krapula lukemista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä kuulla :D

   Onhan tämä viihdyttävää lukemista, ei siinä :)

   Poista
 2. Me pidetään tästä kovasti :D Pitäisi ottaa uusintaluku.

  VastaaPoista
 3. Minä tykkäsin tästä todella paljon, olen Bukowski fani. :D

  VastaaPoista
 4. Bukowskin tekstin rytmistä tykkäsin, ja aion kyllä lukea toisenkin herran teoksen :)

  VastaaPoista
 5. Täällä myös fani! Bukowski on aikansa taiteilija, ikoninen renttuhahmo. Luulen, että hän on kirjoittanut kaikki kirjansa pääosin omasta elämästään Henry Chinaski alter egonaan. '
  On hänellä myös ihan reilusti elämäkerraksi kutsumansa teos Ham on Rye, Siinä sivussa. Kirjassa on paljon huonoista väleistä isän kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minä olen myös antanut itseni ymmärtää teosten olevan enemmän tai vähemmän kirjailijan omasta elämästä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...