¨ Rossin lukucorneri: Huono Karma, David Safier, 2007

perjantai 10. heinäkuuta 2015

Huono Karma, David Safier, 2007


Kolmekymppinen muikkeli saa päähänsä venäläisen avaruusaseman lavuaarin ja syntyy uudestaan muurahaisena. Samalla hänelle selviää lihavalta muurahaisbuddhalta, että paskaa karmaa on kertynyt melkoisen paljo. Kim Lange on elänyt huonoa, välinpitämätöntä elämää:


- Petetty aviomies
- Tytär, jolle hänellä ei ole aikaa
- Hän on kakkapää pomona
- Ihmiset ovat vain häntä varten

Miten selvitä muurahaisuudesta, voiko karmaa parantamalla muuttaa omaa elämää? Mukaan liittyy kuuluisa Casanova ja hervottoman hauska seikkailu voi alkaa!!

Oma arvio:

Hyvin viihdyttävä teos, naurahtelin kaksi kertaa ääneen ja kolmesti hymyilin. Se on paljon se. 

Tarinassa noin minun ikäinen muikkeli seikkailee karmoineen jälleensyntymästä toiseen. Mukaan nakataan kaikkien miesten sankari italian Casanova ja jos kirjoissa jaettaisiin sivuoscareita, niin tämä häntäheikki olisi vahvana ehdokkaana. Tykkään ideasta ja tykkään toteutuksesta.

Perinteisen tarinan kaaren ympärille Safier on läiskinyt yllättävän hyvää huumoria ja vaikka osa hahmoista jääkin valjuiksi se ei menoa haittaa. Oikeastaan se ei lukiessa edes tullut mieleen. Ehkä ainoa kohta mikä jäi askaruttamaan nuoren miehen mieltä oli se miten Kimin kaveri Nina oli säilyttänyt upean vartalonsa yli kolmekymppiseksi. Geenit, oikea ruokavalio, liikunta vai mikä?

Luvut ovat ihastuttavan lyhyitä, on melkein pakko vielä lukea yksi! Safier kirjoittaa hyvin elävästi ja mielestäni taitaa kevyen huumorin taidon oivallisesti. Syvempää merkitystä tekstistä voi myös löytää, ja ehkä pieni opetuksen maku jää kirjasta suuhun. Hyvällä tavalla, humoristisesti. Eihän meistä kukaan kukaan ole kuin Kim Lange, ei meidän tarvitse syntyä uudestaan muurahaisena, kastematona tai marsuna, eihän?

Mihin hetkiin:
- Lounastauot masentavan työn lomassa
- Ennen hammaslääkäriä, ehtii hyvin yhden luvun lukea
- Sähkökatkot
- Aktin jälkeen (meille miehille, naiset kuitenkin haluaa vielä halia ja köhnöttää. Kirja ei paina paljoa, joten lukeminen onnistuu yhdellä kädellä)

Mikä mätti:
Helppous ja siitä muodostuva kirjan eliniän lyhyys. Tämä piti lukea pariin päivään ja lopulta siitä ei jäänyt oikein mitään mieleen. Tai jos kirja jostain syystä tulee mieleen, hymyilen ja edelleen haluaisin tietää Ninan kropasta enemmän. 

Lukema: 8/10

Sähköistä versiota ei löytynyt kuin espanjaksi: Maldito Karma, 6,75$

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...