¨ Rossin lukucorneri: Ennen Hirttämistä, Abercrombie Joe

maanantai 9. toukokuuta 2016

Ennen Hirttämistä, Abercrombie Joe


Pieni hetki on mennyt edellisestä postauksesta. On ollut kaiken sortin pippaloita ja härpäkkeitä ja ihan mahtavaa säätä ulkona ja laiskuutta. Ei se haittaa, elämä on ihanaa ja elämistä varten!! Ei olla sellaisia tiukkapipoja kuin tietäjä Bayaz, arkkilektori Sult tai käsittelijä Kuura. Eihän?

Abercrombie lähtee rymisyttämään ensimmäisiltä sivuilta asti, eikä anna lukijan oikein missään kohti kunnolla hengähtää. Unionin sotilaat marssitetaan sotaan pohjoisen Bethodin joukkoja vastaan. Inkvisiittori/Dagoskan ylivaljoja San dan Glokta määrätään puhdistamaan Dagoskan kaupunki ja perustamaan sille järkevä puolustus mahdollista Gurkhulista tulevaa uhkaa vastaan ja Bayaz saa kasattua omalle retkelleen melko omituisen joukon mukaansa.

Ferro:
Ehkä hivenen mielenkiintoisemman tästä osasta tekee verrattuna ensimmäiseen osaan, uuden naispuolisen hahmon tuonti kirjaan, Ferron. Melkoisen ärsyttävän oloinen muikkeli. En oikein tiennyt miten siihen suhtautua, toivon hänen kirjan edetessä hiukan muuttuvan, mutta sama v..u pää siellä oli lopussakin. Ehkä hiven pehmeyttä, mutta hyvin peiteteltynä. Erittäin mielenkiintoinen hahmo :D 

Eversti West:
Joku hahmo Tuntemattomasta Sotilaasta tulee mieleen Westistä. Ehkä sekoitus joitakin.. En saa siitä oikein kiinni. Mutta kovin tutun oloinen tuo kaveri on. Ehkä joku henkilö omalta vuodelta armeijaa? Kenties. West on ehdottomasti haljuin hahmo kirjassa, ei huonolla tavalla, mutta Westissä on vähiten kolhuja, teräviä kulmia tai raapivia pintoja. Silti hänestä kasvoi yksi niistä hahmoista, joiden kanssa kaikkein mieluiten kupin kumoaisin Agriontin yössä. 

Rudd Kolmipuu, Vainukoira, Musta Dow, Tul Duru aka Ukkospilvi ja Harding Tuima:
Ryhmä rämä jonka vastustajaksi en halua joutua. Milloinkaan, ikinä, edes unissani. Mutta näiden kavereiden seikkailuista voisi lukea vaikka ihan oman kirjan, ihan mahtavaa menoa!!! Raakaa voimaa, suorasukaista toimintaa ja perinteikkäiden arvojen kautta elämistä. UGH!!!!

Toki kirjassa on paljon muitakin tyyppejä, mutta nämä nousivat itselle tässä teoksessa parhaiten esiin. Tietysti Logen ja Glokta pysyvät edelleen suosikkeina, mutta annetaan välillä muillekin mahdollisuus :D

-------------

Tämä oli kolmas teos Abercrombielta luettavavana, eikä kyllä missään nimessä jää viimeiseksi! Tätä kirjaa lukiessa törmäsin myös ensimmäisestä, Ase Itse, kirjasta tehtyyn sarjakuvaan. Ehkä ihan vähän petyin miten sileäksi jotkin hahmot oli piirretty. Oma mielikuva esimerkiksi Gloktasta ja Logenista oli paljon ruttuisempi. Mutta ihan viihdyttäviä pätkiä olivat kuitenkin.

Ja nyt on sitten siirryttävä Lontoon murteeseen kun seuraavan kerran Abercrombien avaan.

Miten lukea:
- Viivytellen, hitaasti ja ahmien
- Arkista elämää vältellen
- Herätessä, päivällä, autossa, sohvalla, nukkuessa, silloin kun nainen laittaa ruokaa..
- Vessassa

Lukema: 10/10

Kirjailija: Abercrombie Joe
Teos: Ennen Hirttämistä
Kustantamo: Kustannusosakeyhtiö Kirjava
Sivut: 494
Kirjasarja: Ensimmäinen Laki, osa 2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...