¨ Rossin lukucorneri: Kullervo, Marko Raassina

tiistai 31. toukokuuta 2016

Kullervo, Marko RaassinaPitkästä aikaa tartuin kirjastossa sarjakuvaan. Muutaman kerran olen aikaisemmin tämän ympärillä kaarrellut ja kierrellyt, mutta vasta nyt siihen tuli tarrattua kiinni. Ja hyvä niin!!


Sarjakuva seikkailee Kalevalan maailmassa, omaperäisesti ja kekseliäästi. Useamman kerran huomasin itsekseni hekottelevan ja jäävän lukemaan kohtauksia uudestaan. 

Kullervo on yksi Kalevalan ehkä traagisin hahmo ja voisi olettaa hänestä kertovan tarinan olevan vähintäänkin synkkä. Mutta sitä tämä ei ole, vaikka tapahtumissa viedään lukija/katsoja murheen alhoihin useaan kertaan, niin silti Marko Raassina on kuvituksellaan ja kirjoituksellaan saanut teokseen itseironian ja tumman huumorin tuomaa valovoimaisuutta. 

Tykkään todella paljon Raassinan tyylistä piirtää, se on mukavan selkeää ja humoristista tavalla joka vetoaa tällaiseen hiukan vinksahtaneseen mieleen. Siihen päälle vielä oivaltavat ja piirroksia tukevat tekstit, niin avot!! 


Nyt täytyy metsästää muut Raassinan piirtämät teokset. Oli muuten hiukan haasteellista löytää kaverista tarkempaa infoa netin kautta. Arktisen Banaanin kautta tuli jotain, mutta jäin kaipaamaan wikipedian tyylistä koostetta häiskän teoksista ja saavutuksista. Onko kellään teillä enempää infoa Raassinasta, missä hänen sarjakuviaan on julkaistu ja jne?

Missä lukea?
- Itse kahlasin vessassa tämän läpi
- Kannattaa myös huomioida talon muut asukit jos toteutat saman

Lukema: 10/10, huumori ja piirrosjälki osui ja upposi :D

Kirjailija/piirtäjä: Marko Raassina
Teos: Kullervo
Kustantamo: Arktinen Banaani
Sivut: 71
Julkaisuvuosi:.2016

2 kommenttia:

  1. Hassunhauskoja hahmoja! Toivottavasti löytyy muutkin tekijän teokset, sarjakuvat on kyllä oivaa kesälukemista helteen pehmentäville aivoille :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Totta, melko pehmeenä tuntuu tällä hetkellä pään sisusta olevan :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...