¨ Rossin lukucorneri: 22.11.63, Stephen King

lauantai 10. syyskuuta 2016

22.11.63, Stephen King


Perkules, olipas kirjalla pituutta ja kokoa, mutta se ei menoa haitannut!!
Kingi koukutti hellävaraisesti jatkamaan lukemista ja muutama yö taisi mennäkin melkein aamun saakka :)

Kirjasta:
Opettaja, Jake Eppings lähtee elämänsä matkalle koulun lähellä sijaitsevasta kuppilasta. Kuppilan pitäjä, Al Templeton jakaa Jakelle salaisuuden, hänen ravintolan varastosta pääsee aikamatkalle 1950-lukuun.   

Hiukan emmittyään ja kokeiltuaan portaalia, hän lopulta uskoo siihen. Mutta Alilla on Jakelle tehtävä, hän ei itse kykene sitä suorittamaan ja ketkuttelee Jaken ottamaan sen vastaan. Estä John. F. Kennedyn murha. Ai, no se onkin helppo keissi. Ja mikä ettei. 

Mutta menneisyys ei aina halua muuttua, se hakee uriaan ja laittaa esteitä tielle. Ja muuttamalla jotain, tulet mitä tödennäköisesti törmäämääm perhosefektiin. Ole varuillasi!

----

Kirja ei ole pelkkää scifimäistä aikamatkailua vaan siihen nitoutuu hyvin selkeät ja samaistuttavat henkilöhahmot. Jaken silmin katsottuun maailmaan on helppo uppoutua ja Jaken tekemät valinnat on helppo hyväksyä. Kaveri tuntuu oikealta ihmiseltä. 

Ympäristö on mukavasti elossa. Erilaisuudet aikakausien välillä tuo mukavasti kontrasteja ja se lataa myös pienesti jännitettä tarinaan, vaikkakin jännite onkin enemmän ihmisten välisissä kontakteissa. Kirjan "hengähdystauot" ovat näennäisiä, ne kuljettavat tarinaa eteenpäin samalla kun luulet olevasi suvannossa.  
Ihmettelen, ellei tästä olla jossain välissä vääntämässä leffaan käsikirjoitusta.  

Lukemisesta:
Luin kirjaa vain ja ainostaan mennessäni nukkumaan. Yllättävää, en saanut yhtään mustelmaa kasvoilleni :D  Aluksi pelkäsin miten jaksan lukea eepoksen loppuun, ja puolenvälin jälkeen pelkäsin, että se loppuu liian aikaisin. 

Kirja hujahti, se meni ja upposi. Kasvatti käsilihaksiani ja jätti ihmettelemään miten itselle ei niin kiinnostava aihe muuttuikin maailman mielekkäimmäksi asiaksi :D Hurja mies tuo King. 

Huomioita:
- Painaa, älä nukahda jos luet tätä selälläsi
- On kuulema huono sänkykirja, vie tilaa vierestä eikä pääse kohnöttämään (naisen suusta..)
- Voi tätä lukea myös päivällä, mulla oli nyt vaan tuollainen fiksaatio tähän ja sänkyyn
- Takakannen kysymykseen "Millainen maailma olisi jos J.F. Kennedyä ei olisi murhattu" saadaan vastaus, mutta sitä ennen on paljon kirjaimia

Lukema: 9/10
Kirjailija:Stephen King
Teos:  22.11.63
Kustantamo: Tammi
Sivut: 869
Julkaisuvuosi: 2011
Suomentaja: Ilkka Rekiaro

7 kommenttia:

 1. Haha, itsellä kyllä tommonen tiiliskivi mäjähtäisi jo naamaan kyllä jossain vaiheessa :D

  VastaaPoista
 2. Tämä oli todella hyvä ja koukuttava. En ole tiiliskivinaisia, mutta tämän kirjan kohdalla pituus ei haitannut, päinvastoin.
  Kirjasta on tehty tv-sarja, tuli joku aika sitten televisiosta, mutta on mulla vielä boksilla, joten laadusta en osaa sanoa mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai on tehty tv-sarja.. multa on menny ihan huti sellanen :D

   Mistähän tämän koukuttavuus oikein johtu? Ei se ainakaan itsellä ollut halu tietää minkälainen tulevaisuus/nykyhetki olisi ilman JFK:n murhaa..

   Poista
  2. Niin, kuitenkn JFK on aika sivuroolissa vaikka kaikki tapahtumat tiivistyvätkin hänen murhapäiväänsä. Ajankuva oli todella mielenkiintoinen, olen perso 50- ja 60-lukujen jenkkinostalgialle. Ja kyllä eläydyin päähenkilön tilanteeseen vaikka se täysin absurdi olikin.

   Poista
 3. Pelkäsin etukäteen aihetta, mutta koska King on minun kingi niin totta kai tämä piti lukea. Onneksi hän romutti ennakkoluuloni. Mikä matka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka oli kyllä useamman pidemmälle venyneen illan arvoinen!

   Poista
 4. Sain nyt vastattua Liebster Awardissa esittämääsi kysymyksiin, kiitos niistä vielä kerran! :)
  Linkki vastauksiini löytyy alta:
  http://tuntematon-lukija.blogspot.fi/2016/09/liebster-award-tunnustus-iii.html

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...