¨ Rossin lukucorneri: Hiiden Valloitama Talo, Soili Piskonen-Kortelainen

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Hiiden Valloitama Talo, Soili Piskonen-Kortelainen

Kuvaa klikkaamalla pääsee sähköisen kirjan esittelyyn Elisan E-kirjoihin

Harvemmin tulee luettua satuja, enää. Lapsena niitä meni sylikaupalla, ahmien ja niissä piehtaroiden. Nyt ne ovat jääneet taka-alalle, vaikka ammatikseni joudunkin joskus satuilemaan asiakkaille (tarjoilija, ohjelmapalveluopas). Mutta äitipä otti sitten ja teki muutamat satukirjat, sai Kirjalabyrintin kanssa sopparin ja nyt niistä on julkaistu kaksi ensimmäistä osaa!! Melko mahtavaa! 


Soilin tekemä blogi Saduntekijästä ja kirjoittamisesta


"Pienten tuulien tehtävänä oli lennätellä syksyisiä lehtiä, puhallella puista lunta ja kuivatella naruilla olevia pyykkejä sekä hätistellä piipuista nousevia savuja ylös taivaalle"

Ensimmäisessä osassa pienen Mirva tytön isä saa perinnöksi vanhan talon maalta ja he päättävät lähteä katsomaan sitä. Puuskatuuli haluaa mukaan. Perille saavuttuaan he huomaavat talon olevan täynnä markkinahyrriä ja maalattuja kukkia. Mitä ihmettä siellä oli tapahtunut?

"Yöksi Puuskatuuli pyöräytti itsensä suuren kattolampun ympärille. Tyttö ja isä nukkuivat, mutta tuuli valvoi ja mietti päivän tapahtumia. Sille tuli sellainen tunne, ettei talossa ollut kaikki aivan kohdallaan. Tuuli ei arvannut, kuinka oikeassa oli."

--------------

Olen ehkä hiukan jäävi arvostelmaan satua, mutta on silti pakko sanoa, että tykkäsin kovasti. Soili luo kevyttä, leppoisaa ja merkityksellisen arvoituksellista maailmaa lukijalle. Siellä on paljon mielenkiintoisia sivuhahmoja, kuten vaikka Unikakkiainen (unien vartija), Eteisenkummitus ja Tupatonttu. Ihme sfääreissä tuo äiti välillä liitelee :D

Kuvitus on Susan Seppälän kepeää ja hauskaa jälkeä. Joitakin yllätyksiä kuulema oli kuvituksen teossa. Äidin mielikuvat joistain hahmoista erosi jonkin verran kuvittajan omista, mutta hyvä siitä silti tuli :D

Kirjailijan ja teoksen tarkemmat esittelyt löytyvät täältä: Hiiden Valloittama Talo.

Milloin lukea:
- Kun sulla on lapsia, niin silloin kannattaa lukea
- Itseksesi pienessä krapulassa kun morkkistaa
- Sateisena sunnuntaina kun odotat uutta Game of Thronesin jaksoa
- Kun haluat hymyillä

Lukema: ?/10, voin arvioida tämän sitten kun olen sen lukenut jollekin lapselle. 

2 kommenttia:

  1. Voi kiitos Marko. Omat lapset (sinä ja Janne) olitte hyvä syy jatkaa lapsena alkanutta rakkautta satuihin. Vaikkakin ruotsalainen Saab-auton korjauskirja (jonka Janne 4v:nä lainasi) ei ehkä ollut ihan satukirja.

    VastaaPoista
  2. No Janne on nyt ihan oma lukunsa :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...