¨ Rossin lukucorneri: Blogin kirjoittajasta

Blogin kirjoittajastaLuen, koska haluan oppia, viihtyä, kehittyä ja auttaa mahdollisuuksien mukaan toisia. Vähintäänkin suosittelemalla erinomaisia kirjoja.

Olen jo nuoreen aikuisikään ehtinyt ikuinen lapsi, vuosimallia 1981. Olen kirjoittanut aikaisesta iästä saakka ja lukenut vielä enemmän. Ensimmäisiä "vaativia" lukukokemuksia oli Tolkienin Taru Sormusten Herrasta, kahdeksan vuotiaana. Kuuntelin samalla Mike Olfieldiä ja välillä katselin pakkasen kauniisti kurittamaa maalaismaisemaa. Meillä ei ollut kotona silloin telkkaria, eikä edes sähköjä, lukuvalona toimi öljylamppu. 

Mitä luen?

Aloitin fantasialla ja scifillä. Laajensin seikkailuun, toimintaan ja jossain vaiheessa genret laajeni kattamaan melkein kaikkea, melkein. Romanttinen kaunokirjallisuus ei ole vielä kuitenkaan tenhonnut minua vietellen mukaansa.

Tällä hetkellä viihdyn henkilöhistorioissa, fantasiassa, tietokirjoissa, itsensä kehittämisessä ja anekdooteissa.

Itseni kehittämiseen kuuluu melko laajasti kaikki sellainen mistä en tiedä vielä oikein mitään ja mikä milloinkin saa minut jotenkin kiinnostuksen pauloihin. Vaikkapa:

- Mitä menestyminen vaatii, Mika Poutala
- Sometarinoita Suomesta, hullu barbaari ja kissa, Jarno Alastalo
- Neljän tunnin työviikko, Tim Ferris
- Think and grow rich, Napoleon Hill
- The Magic of thinking big, David J, Schwartz
- The power of now, Eckhart Tolle


Mistä kirjoitan?

Aloitin pitämällä päiväkirjaa kun opin kirjoittamaan. Kirjoitin fantasiaa ja scifiä teinivuosina, saamatta oikein mitään koskaan valmiiksi. Kehittelin erilaisia maailmoja ja yhtenä haaveena olikin luoda laajuudeltaan Tolkienin keski-maata vastaava maailma. Työ on edelleen menossa :D

Kirjoittamiseen en suhtaunut nuorempana mitenkään tavoitteellisesti. Haaveilin kyllä kirjailijan urasta, mutta en tehnyt sen eteen sen enempää. Tällä hetkellä tuo haave on alkanut muotoutua tavoitteeksi, ja olenkin asettanut itselleni jopa päivittäisiä tavotteita kirjoittamisen suhteen. Mutta kirjoittamisen omista prosesseista on kehitteillä oma blogi, joten siellä siitä myöhemmin lisää.

Aukea.net oli joskus kova sana. Sinne meni runot ja proosat, valokuvia unohtamatta. Iso osa omista kirjoituksista taisi mennä vanhan, alkuperäisen Aukean mukana bittien hautuumaalle. Taitaa ne myös jollain disketillä ehkä olla.. Tämän hetkinen, julkinen, kirjoittaminen ilmenee Tohtori Turmion lyhyinä teksteinä sekä ajatusten virtana Tajutonta blogissa

Pelkään yhä kirjoittaa, julkisesti. Toivottavasti opin siitä pois!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...