¨ Rossin lukucorneri: Valkea kuin lumi, Salla Simukka

maanantai 12. syyskuuta 2016

Valkea kuin lumi, Salla Simukka


Praha kummittelee vieläkin. Käytiin siellä kuun alussa ja nyt se puskee läpi kirjastakin. Ehkä siinä oli yksi syy miksi luin teoksen loppuun asti (toinen oli se, että osaan lukea..)

Tölväsen tähän heti oman mielipiteen:

Salla osaa kirjoitta. Salla osaa luoda tarinan. Salla osaa kuvailla nuoren tytön tunteita. Minä en osaa lukea nuoren tytön tunteista.

Mulle lepsu ja helppo. Vaikka tykkäänkin helposta, niin tämä veti silti huti. Luulen kylläkin, etten kuulu tämän kirjan segmentoituun lukijakuntaan.

Henkilöhahmot jäi hiukan etäisiksi, saattoi myös johtua siitä etten ole lukenut sarjan ensimmäistä osaa. Oikeastaan ainut minua kiinnostava tyyppi oli Liekki. Joka oli mukana pelkästään muistoissa. Ja ehkä vähän hassua, mutta Liekistä teki kiinnostavan Lumikin tunteiden skaala (just sanoin ettei mua kiinnosta nuoren tytön tunteiden kuvailu :D).

Tapahtumapaikkana Praha osui, koska kävimme juuri siellä ja suurin osa kirjan paikoista oli itsellä tuoreessa muistissa. Jopa se enkeli sieltä hautausmaalta. Niin ja Kaarlen sillan patsaat ei taida olla enää aitoja, ne on siirretty Vysehradin linnoituksen puistoon.. (Miksi Lumikki ei muuten maistellut kirjassa olutta? Maukasta ja niin halpaa :D)


Ja sitten vielä oman mielen aiheuttama pettymys. Olin saanut jostain päähäni kirjassa olevan aineksia saduista ja fantasioista?!? Sekoittiko nimi Lumikki minut, ehkä..
-----
Mutta vaikkei tämä kirja tehnyt minuun vaikutusta, niin olen enemmän kuin iloinen Sallalle suodusta ihan mahtavasta mahdollisuudesta!! Trilogian käännösoikeudet on myyty 46 maahan!! Aika huikeeta :) Plus tästä trilogiasta tulee vielä leffa, ihan mahtavaa! :D

Kirjasta:
Parikymppinen tyttö, Lumikki, on lähtenyt Prahaan selvittämään päätän ja huokaisemaan ennen syksyn tuloa. Hän haluaa olla yksin, nauttia kauniin kaupungin nähtävyyksistä ilman muiden hänelle asettamia painolasteja. Lumikin hengaillessa Prahan linnoituksessa, tulee hänen luokseen vähän vanhempi tyttö joka paukauttaa olevansa Lumikin sisko. Zelenka kertoo olevan puoliksi tsekki ja puoliksi suomalainen. Hänen mukaansa Lumikin isä olisi vierillut Prahassa yli 20 vuotta sitten ja silloin Zelenka olisi saanut alkunsa.

Tuosta kohtauksesta lähtee tapahtumaketju, joka vie Lumikin agnttimaiselle seikkailulle suuren televisioyhtiön ja pienen uskonlahkon väliseen solkkaukseen. Niin ja mukana on pieniä epäilyn elementtejä sukulaisuuksista.

Havaintoja:
- Tosi kevyt kirja, Bon-pokkari ei ole huono kädessä
- Lukujen välillä mustia sivuja, hyvä!
- Piti laitaa Garbage soimaan, en muistanutkaan koko bädiä :)
- Pokkarissa ei ollut mitään viitettä monesko osa tämä kirja oli.. Bon, nyt ryhtiä!!
- Jäikö minulta joitan ymmärtämättä, onko kirjassa miten selviä viittauksia vanhoihin tarinoihin?

Lukema: 6/10


Kirjailija:Salla Simukka
Teos:  Valkea kuin lumi
Kustantamo: Tammi
Sivut: 237
Julkaisuvuosi: 2013

4 kommenttia:

 1. Jos nyt oikein muistan, oli tässä osassa minusta aika selvä välikirjan maku. Ei siis yllä ekan osan tasolle, jossa oli toimintaa ja jännitettä enemmän. Mutta kyllä siinäkin taisi olla nuoren tytön tunteita aika paljon käsitelty 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitetaan trilogian muut osat osastoon "ehkäsaatanjoskuslukeajosmuistantaijokupakottaa"

   :D Eihän niissä fiilisten kuvailuissa mitään negatiivistä ole.. toisaalta, ehkä niistä saattas oppiakin jotain :) Ei vara venettä kaada..

   Poista
 2. Praha on ihana kaupunki. Pääsin käymään siellä 2011.

  Kommentoinkin jo Tuntemattoman lukijan blogissa, mutta laitan tännekin, jos et huomaa sieltä, että jos haluat pysyä lukuhaasteista parhaiten kärryillä, niin kannattaa lukea Haastavaa lukemista -blogia, joka kokoaa yhteen paikkaan mahdollisimman tarkkaan kaikki lukuhaasteet, joita kirjablogistaniassa on: http://haastavaalukemista.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vinkistä, tuokin sivusto on mennyt multa ihan ohi.. kiitos :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...