¨ Rossin lukucorneri: Sekoatko sinäkin kirpputorilla edullisten kirjojen takia?

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Sekoatko sinäkin kirpputorilla edullisten kirjojen takia?


Nyt kun ei ole krapulaa (käykää lukemassa https://www.facebook.com/tajutonta.fi/ viimeisin postaus, koitan etsiä toiselle kädelle käyttöä..), niin on sunnuntaina hyvä aika piipahtaa paikallisella kirpparilla. Ihan vaan jos sieltä jonkun luettavan edullisesti nappais :D

Tiedät sen fiiliksen, astut ovista sisään, kuuluu vieno PLING PLONG ja haistat käytettyjen kirjojen viekoittelevan tuoksun. Se kietoo pienet ovelat lonkeronsa aivokeskuksesi ympärille ja alkaa hallitsemaan motorisia taitojasi. Silmät hakevat saalistajan lailla vain tiettyjä objekteja, sormet hivelevät kuluneita kirjojen selkämyksiä, korvasi ovat kuuroutuneet. Sisimpäsi halajaa itsellesi lukematonta tekstiä, klassikoteoksia, hienoja kansia, edullisia hintoja, erikoispainoksia.. 

Sitten jalat pysähtyvät, syke nousee ja vieräyttää pienen hikikarpalon selkääsi. Onko se tässä? Löysinkö saaliini? Adrenaliinia pumppautuu verenkiertoon, aivoissa suhisee samalla kun aistit terävöityvät maksimiin. Otat kirjan käteen, kääntelet sitä, vertaat mielessäsi selautuviin kuviin, kyllä! Tämä se on!! Kädet kevyesti hikoillen avaat kannen, valkoinen printattu lappu nousee esiin, siinä lukee hinta. 1,00€. Perhana, Yksi f...ing euro!!!! Keho palkitsee onnistuneen saalistuksen, lisää adrenaliinia ja aivojen mielihyväkeskus on pakahtua onnesta. Yksi perhanan euro!! Ei voi olla totta!! Hymyilet autuaan onnellisena. Sinä löysit sen. Vilkaiset sivuille, onko tälle saaliille muita ottajia? Tämä on nyt minun!!  

Hetken verran tunnet euforiaa, sitten se vähitellen laskee. Olet saanut loihdittua naamallesi melkein tavallisen, tunteita näyttämättömän ilmeen. Naamioit siis itsesi, ei sinulla mitään arvokasta ole hallussa. Ei sinua kannata ryöstää. Jatkat kävelyä, mietit miten onnekas olet ollut tänään. Oikeastaan täältä jo voisi lähteä kotiin. Mutta hetkinen, tuossa on lisää kirjoja. Pitäisikö niitä vähän vilkaista, ihan nopeasti vaan. Nyt on kuitenkin sunnuntai, ei ole oikeastaan kiire minnekään. Oho, mikäs tämä on? Ja hei, katsos mitä täältä löytyy!! Saalistaja saa uudestaan vallan, se on menoa taas..
Onneksi mentiin tänään klo 15.30 kirpparilla ja sulkeutumisaika oli 16.00. Hitto, meinas lähtee ihan lapasesta. Onneksi nainen repi mut pois hyllyjen välistä, se varmaan huomasi tuon lasittuneen kiillon mun silmissä ja osasi hoitaa sopivan pehmeästi tilanteen. Hyllyjä jäi nimittäin jonkin verran selaamaatta. Mutta ei paskempi sunnuntai, 8,50€ ja neljää kirjaa viidestä oli sellaisia mitä olen koittanut hetken verran metsästää. Kauniston kaksi ensimmäistä osaa Olavi Maununpojan trilogiasta ja Dragonlancen Sielujen Sodan kaksi ensimmäistä osaa. Roald Dahl tuli vähän puskien takaa, mutta jossain takaraivossa kutkutteli muistikuva, että tätä olen vähintäänkin harkinnut lukevani. 

Nyt on taas hetkeksi luettavaa, kirjahyllyyn nuo ei enää mahdu. 
6 kommenttia:

 1. Kirjaston poistoista olen tehnyt (ainakin jokusia) hyviä lastenkirjalöytöjä luokkaani. Eräällä kirpparilla törmäsin hyllyyn, jossa myyntiin oli pistetty vaikka kuinka monta viime vuoden lasten- ja nuortenkirjahittiä. Ne olivat ilmeisesti täysin lukemattomia, joten tuli mieleen, oliko edellisellä omistajalla ollut joku innokas täti tai setä, joka olisi toivonut, että lapsi innostuisi lukemisesta ja ostanut niitä lahjaksi... Minä ostin ne lähes kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia, että kirjat löysivät uuden ja huolehtivan kodin :)

   Poista
 2. Mulle käy ihan samalla tavalla. Jos löytää oikein saaliin, sellaisen paikan jossa on aarteita niin päässä kuuluu ping, ja sitä vaan kahmii kirjoja käsiinsä. Mutta toisaalta, harvoin sitä joutuu paljon niistä maksamaan, onneksi. Sä olet löytänyt tosiaan aarteita, Milja Kaunisto, oi että <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi on vaarallista :D Mutta ei noita paikkoja oikein voi ohittaa..

   Poista
 3. Kauniston kirjasarja on hurjan hyvä. Olen aloittanut jo uudemman sarjan Luxus-teoksella.
  Kirjakauppojen, kirjaston, kirppareiden ja Kontin parhaimmat aarteet ovat kirjahyllyissä. Hyviä löytöjä olet tehnyt.

  VastaaPoista
 4. Kaunisto yllätti minut positiivisella tavalla! Luxus menee ehdottomasti hankintaan.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...