¨ Rossin lukucorneri: Kolme viimeisintä viipaletta kulttuurista, haaste.

tiistai 9. elokuuta 2016

Kolme viimeisintä viipaletta kulttuurista, haaste.Sain haasteen, jokunen viikko sitten Retalta (todellavaiheessa.blogspot.fi), ja nyt tartun siihen viimeinkin!!

Eli tässä haasteessa täytyy kertoa kolme viimeisintä kulttuurintuotetta, johon on tutustunut. Mennääs sitten :)

Kolme viimeisintä katsomaani elokuvaa:

Yksin Marsissa (2015)

Kertoo kaverista joka jäi yksin Marsiin kun muu retkikunta luuli hänen kuolleen. No, suurin osa meistä tietää tarinan juonen. Kirjana paljon parempi, vaikka jossain vaiheessa olinkin eri mieltä.

Inside Out (2015)

Välillä hurahdan piirrettyihin ja tämä on kyllä heti Wallen ja Minioneitten jälkeen yksi parhaista sötöksistä.

Nuori tyttö Riley muuttaa vanhempiensa kanssa kauas pois lapsuuden kodistaan. Sen jälkeen lähdetään seuraamaan miten tytön pään (sydämen) sisällä olevat tunteet alkavat heittämään kuperkeikkoja.

Oudosti aikuisen miehen tunteisiin käyvä piirretty.

Deadpool (2016)

Tämän vuoden ehdoton ykkönen actioneistä!! Ihanan väkivaltaisesti kieroutunut pätkä antisankarista joka haluaa muijansa takas. Ryan Renoldsin läpät meni jo niin pahasti yli, että ne olivatkin leffan parasta antia :D :D

Jättäkää aivot ja tuomitseva mieli pois kun katsotte tämän. Välillä saa antaa mennä vaan..

Kolme viimeisintä katsomaan tv-sarjaa:

Penny Dreadful (2014)

Just eka kausi katsottu loppuun. Ja Eva Green on kyllä loistavan seko tässä. Tunnustan, Eva Green oli myös syy miksi kiinnostuin sarjasta :D

Hypätkää viktoriaaniseen Lontooseen ja antakaa sen ajan hirviöiden vallata olohuoneenne. Demoneita, Frankenstein, vampyyrit, Dorian Gray.. Mukavan ahdistavan kaunis Penny Dreadful ;)

Blindspot (2015)

Alaston, täynnä tatuointeja oleva muija nousee varustesäkistä keskellä New Yorkia, eikä muista mitään aikaisemmasta elämästään. Hänet otetaan FBI:n haltuun ja lähdetään selvittämään naisen kohtaloa.

Pari ekaa jaksoa töksähti omaan silmään, mutta käyntiin päästyään sarja tarjoaa odottamattomia ylläreitä ja ne pitävätkin mielenkiintoa mukavasti yllä.

(En ihastunut Jaimie Alexanderiin, vaikka olikin alasti..)

Containment (2016)

Atlantassa puhkeaa viruksen aiheuttama epidemia ja osa kaupunkia laitetaan eristyksiin.

Hmm.. tykkään erittäin paljon näistä maailmanloppu/apokalypsi/zombie/virus/jne teemoista. Mutta onkohan nämä jo kulutettu miten loppuun? Tätäkin sarjaa täytyi katsoa 3-4 jaksoa, ja sitten vasta aloin lämmetä hahmoille ja tapahtumille. Ei huono, mutta ei yllä omaan top kolmoseen.

Kolme viimeisintä kuuntelemaani albumia:

Korpiklaani: Noita (2015)

Korpiklaani on pitkältä ajalta yksi omia suosikkeja, joita en aina muista kuunnella :D Noita ei ihan vielä ole päässyt ihoni alle, mutta kun saan sanoitukset haltuun ja löydän kytkökset vanhoihin Kalevalaisiin ja Suomalaisiin mystiikoihin, niin luulen tämän taas päräyttävän mieleni hetkeksi

Sentenced: Down (1996)

Senkkareilta kuuntelen kyllä melko paljon eri albumeilta biisejä, mutta tämä taitaa olla viimeisin mikä on soinut alusta loppuun saakka. Eikä ole huonontunut vuosien saatossa yhtään. Armeijassa (vuosi 2001-2002) ollessa tämä oli ihan ykköstavaraa ja varsinkin biisi Bleed laittoi aamuisin johtajatuvassa veren kiertämään :D

Alan Walker: Faded (2015)

Joskus minulle tulee häiriöitä mieleeni ja kuuntelen ihan mitä sattuu musiikkia. Eikä se ole ollenkaan huono asia. Näin saan pakotettua mieltäni laajentumaan ja saan samalla käsiteltyä syvälle juurtuneita mielipiteitä musiikin suhteen. Esimerkiksi, miksi tämä Walkerin biisi olisi huono? Miksi se olisi hyvä? Mitkä ennakkoasenteet minussa torjuvat sen ja mistä nuo asenteet kumpuavat? Olisiko helpompaa päästää irti vanhoista, homeisista ajatuksista ja miettiä uudestaan omia asenteita? No ei olisi. On paljon helpompaa olla vanha homeinen kurttu :D Silti tykkään tästä biisistä, salaa..

Kolme viimeisintä lukemaani kirjaa:

Linkitän tähän suoraan luetut kirjat:

Tyttö joka nielaisi Eiffel-tornin kokoisen patsaan
Pimeä yö, tähdetön taivas
Kirjoittamisesta

Jaahas, ketäs tähän sitten voisikaan haastaa? Katsotaan kuinka moni on jo saanut tämän haasteen :D (Olen sen verran jo myöhässä tämän kirjoittamisessa..)

- Notkopeikko
- Kirjablogi Rougen Emilie
- Marile, 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä

Huh, nyt lähtee vika viikko laivalla käyntiin. Ens viikolla toivon olevani ja tuntevani kuin suht normaali ihminen.1 kommentti:

  1. Kiitos kun otit osaa! Mitään "täytymistä" tai aikarajojahan tässä ei ole, kunhan lähdin kokeilemaan, innostuuko joku muukin lähtemään mukaan kuin minä itse. =D

    Yksin Marsissa on sellainen elokuva, jonka varmasti joskus katson kunhan sattuu tulemaan sopivasti vastaan. Penny Dreadfulia olen katsonut neljä jaksoa ja totesin, etten pidä yhtään. Harmitti oikein kun etukäteen sarja vaikutti juuri minulle sopivalta. =D Näistä kahdesta muusta sarjasta en ole kuullutkaan, pitääpä googletella.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...