¨ Rossin lukucorneri: Kalmantanssi, Milja Kaunisto

torstai 1. syyskuuta 2016

Kalmantanssi, Milja Kaunisto


Irstaat hengemiehet, tissit, kilju, voimakastahtoiset naiset, halvat ihmishenget, hurmaava riettailu, homous, noituus ja synnin helvetillisissä sfääreissä riutuva protagonistimme, Olavi Maununpoika. Uh, onhan siinä tavaraa vajaan neljänsadan sivun verran :D

Kalmantanssi jatkaa Kauniston kirjoittamaa trilogiaa Olavi Maununpojasta 1400-luvun euroopassa. Ja rokkaa vahvasti Lukucornin Markon sydämeen ;) Niin, siihen siis riittää yleensä kirja, jossa mainitaan tissit ja pieru.. Olen helppo, eikös miehet yleensä ole? :D 

No niin, nyt ryhtiä ja asiaan (hitto, käyn laittamassa pyykit eka, hetki..)

Mun mielipide:

Hyvää:
Miljan tyyli kirjoittaa ja tapa ottaa lukija mukaan riettaille matkoille iskee minuun! Ronskilla kädellä heitetään lukijan kasvoille vaikka mitä mätää ja visvaa, elostellaan synneillä ja ollaan ihanan ahdasmielisiä oman edun tavoittelijoita. Olen rakastunut. 

Mutta rakkaudessakin on joskus ryppyjä eikä aina jaksa toisen jaarituksia. 

Huonoa:
Jaarittelu ja turhat kuvailut. Milja osaa kertoa erittäin eloisasti miten perhanan sekaisin Olavi on, ja kuvailee myös hyvin yksityiskohtaisesti uskonmiehen sisäistä hyvän ja pahan vatvontaa. Mutta liikaa. Ymmärsin jo, että Olavi on kompleksinen luonne ja tappelee lihansa himoja vastaan. Hypin rivien yli muutaman kerran.

Mitä jäi mieleen/fiilikset:
Pidän pienen paussin Kaunistosta. Nyt kaipaan jotain muuta, ehkä hiukan lempeämpää tekstiä (Kafka?) :D Mutta tulen kyllä lukemaan Kauniston muutkin teokset, tarvitsen sitä ennen hetken hengähtää. 

Jotkin hahmot kirjassa jäi hiukan etäisiksi, ehkä tarkoituksella? Mutta en saanut otetta esimerkiksi piispa Cauchoniin, hirvee m..kku se on, mutta miksi? Jotain siitä jäi uupumaan. Hahmo olisi kyllä erinomainen lähempään tarkasteluun, ja siitä ehkä saisi ihan oman kirjansakin. 

Huomioitavaa:
- Kirjan sivut tässä painoksessa ovat jotenkin ohuita materiaaliltaan. 
- Olavi on kyllä ihan "messed up"
- Kenen tekemä on tuo kannen kuvitus, aika makee!!
- Lukujen pituudet juuri sopivia, eikä hypitty ärsyttävästi aiheesta toiseen

Lukema: 8/10

Kirjailija:Milja Kaunisto
Teos:  Kalmantanssi
Kustantamo: Gummerus
Sivut: 399
Julkaisuvuosi: 2014

2 kommenttia:

  1. Tuo kansikuva oli jokin vanha taideteos...tosi hieno.
    Piispa C on niin kamala ja mätä ihminen, joten tulet jatkossakin kohtaamaan tuon läpimädän inhokin. Älä vain jätä lukematta jatkokirjoja ;)
    Ja seuraava sarja, jonka Luxus aloittaa siirtyy sitten bordellimaailmaan, että Kaunisto ei paljon kaunistele kirjoissaan ;)

    VastaaPoista
  2. Aikoinaan googlasin kuvia hetken (olisihan sen voinut kirjassa mainita). Yhdistelmä Botticellin Primaveraa (yläosa) ja jotain muuta taideteosta (alaosa).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...