¨ Rossin lukucorneri: Kirjailijaksi. Osa 4. Itse tein, apuvälineen!!

torstai 20. lokakuuta 2016

Kirjailijaksi. Osa 4. Itse tein, apuvälineen!!

Apumuistitaulu. Osta tulostin, leikkaa sen paketista sivu, unohda koko asia ja ihmettele miksi säilytät leikattua tulostimen pahvinpalaa. Siivoa työpöydän hylly ja löydä sieltä koristepapereita. Käy ostamassa tarralappuja. Pidä kaupungilla pullahammas kurissa ja onnittele itseäsi kotona vahvasta mielestäsi. 

Jos tarvitset jotain visuaalista kirjoituksesi tueksi, kokeile tätä. Helppo, halpa ja kätevä! Eikä siinä vielä kaikki, saat kaupan päälle lisää ideoita, ajatuksia ja kohta olet niin ideapöllyissä, että unohdat kirjoittaa yhtään mitään. Kyllä se on hieno!

Miten käyttää:
- Kirjoita tarinan kohtaukset tarralapuille. Pääpiirteittäin.
- Luo henkilöhahmoista kortit, missä listaat tärkeimmät luonteenpiirteet ja syyt miksi esiintyy tarinassa.
- Tyhjälle A4-arkille sysäät kirjoittaessasi kaikki avoimet kysymykset ja jatkat kirjoittamista. Voit tästä myöhemmin miettiä syitä ja seurauksia, miten mikäkin asia liittyy loogisesti toiseen, miksi jonkun täytyy kuolla, kenen tai minkä takia täti on niin molopää jne jne.

Tuijota taulua. Leiki kohtausten järjestyksillä. Mieti onko kohtaus oleellinen tarinalle. Mieti onko joku hahmo oikeasti tärkeä. Puuttuuko jotain, täytyykö johonkin lisätä, muuttaa tai poistaa jotain. 

Muista:
Tee apumuistitaulusta suunnilleen sisustukseen sopiva. Se voi mätsätä vaikka maton, sohvan kuosin tai kahvikupin kanssa. Kuitenkin jotain, millä perustelet joko itsellesi tai puolisollesi sen tärkeyden olla jatkuvasti esillä. 

Tsemppiä matkaan!!


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tää pitää vielä jotenkin muovittaa, tai päällystää. Tapetointi meinaa irrota :D Ja parhaiten muuten toimii ne tarralaput, mitkä käyttävät staattista sähköä tarttuakseen!! Niitä on helppo siirrellä.

   Poista
 2. Hieno! En ole tullut vielä kommentoineeksi, mutta on ollut todella kiinnostava seurata Kirjailijaksi-postauksiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos Katja! Mukava kuulla :) Kommentoinneista saa aina hyvää fiilistä jatkaa tekemistä!

   Poista
 3. Tää oli ihan mahtava vinkki, täytyypä alkaa askarrella :) Kun ei noita normivihkoja ja niihin kirjotettuja juttuja tuu usein luettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun vaan! Hienoa, että tästä oli apua :) Itelle tää on toiminu hyvin. Muistitaulu ja siinä voi myös pyöritellä eri mahdollisuuksia juonen ja hahmojen välillä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...