¨ Rossin lukucorneri: Täältä Pohjoiseen - Sentencedin Tarina, Matti Riekki, 2016

perjantai 11. maaliskuuta 2016

Täältä Pohjoiseen - Sentencedin Tarina, Matti Riekki, 2016


Perkele, tuli ikävä. Nämä jätkät teki joskus 1995 lähtemättömän vaikutuksen herkän nuoren miehen sydämeen. Tenkulan viiltävän kauniit soinnut, Lopakan lämpöisen tummat sanoitukset, Jarvan ja myöhemmin Laihialan rapsakan karkeahko laulu.. Unohtamatta Rantaa ja Kukkohovia. Jotain ihan helvetin maagista tässä bändissä oli, on. 

Riekki on koonnut/kirjoittanut raa´an, keskeneräisen, kiillottamattoman, anteeksi pyytämättömän kirjan bändistä jota voisin kuvailla myös samoin adjektiivein. Ihanan rosoista tekstiä!!! Kirjassa käydään läpi nimensä mukaisesti Sentencedin tarina, mikä on todella mielenkiintoinen, iloinen, surullinen, koominen, valaiseva.

Vuosi 2004

  "Ollaan Ilosaaren päälavalla, ja laulaja vaan lähtee pois", Sami Lopakka muistelee. "Kuuluu vaan, että `ei jumalauta, antaa olla` ja mikki kopsahtaa lattiaan."
   Bändin onneksi meneillään oleva setti oli jo loppupuolella, joten katastrofi ei ollut pahin mahdollinen. Vaihtoehdot epäuskoisen yleisön edessä olivat joka tapauksessa vähissä.
  "Me soitettiin `Excuse Me While I Kill Myself`loppuun ja sittenkin vielä ootettiin, tulisko Ville takaisin. Ei se tullu." Lopakka sanoo. "Yleisö katto, että mitä ihimettä siellä tapahtuu ja me kateltiin toisiamme, että ei se vaan tuu. Ei siinä auttanu ku ottaa kitarat kaulasta ja painua helevettiin."   

Olin tuolla keikalla, muistan tilanteen ja muistan miten tyrmistynyt oli. Miten vittu se voi tehä tollasen tempun, miten se voi vaan lähtee pois kesken keikan!! Eikä kuulunu mitään selityksiä. Aattelin, että melko urpo äijä tuo Laihia on, ihme kusipää. Meni jonkun aikaa kun seuraavan kerran kuuntelin Sentencediä. Mutta kiitos tämän kirjan, nyt ymmärrän mitä tuolla tapahtu, mitkä asiat johti tuohon keikan keskeyttämiseen.

Kirja avaa melko paljon silmiä bändin suhteen, tuntuu kuin pääsisi vielä syvemmälle jätkien musiikkiin. Vaikka hautajaisista on yli kymmenen vuotta, Sentencedin musiikkii kuulostaa joka kerta yhtä raikkaalta, murheelliselta :D

Miten lukea:
- Sä kahlaat läpi koko Senkkareitten tuotannon ja itket
- Selvinpäin
- Uudestaan

Mie herkistyin. Ihan vähän salaa, pimeessä, saatoin nyyhkäistä.

Tekninen Lukema 7/10
Tunnepohjainen Lukema 12/10

SENTENCED!!!

End Of The Road:


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...