¨ Rossin lukucorneri: Tarinan Valta, Juhana Torkki, 2014

torstai 23. heinäkuuta 2015

Tarinan Valta, Juhana Torkki, 2014


No jo on perhana jos tämä kirja ei kiinnosta!! Vaikka ei johtaisi mitään (firmaa, perhettä, lammaslaumaa) tai olisi vaikutuksessa vain oman pehmolelunsa kanssa, niin silti tämä on luettava, melkeinpä pakotan. LUE!!


Juhana Torkki jatkaa tällä kirjalla Valta-kirjat sarjaa josta aikaisemmin on julkaistu Puhevalta ja Neuvotteluvalta. Tunnustan, etten ole kumpaakan lukenut, mutta tulen lukemaan. Tämä opus oli monella tapaa silmiä aukova ja ajatuksia herättävä, olematta silti liian raskas tai omaan älyllisyyteensä kietoutuvan ärsyttävä.

"Järki ja tieto ovat aina paljon ohuempia kanavia vaikuttaa massoihin kuin tunteisiin vetoava tarina".

Mielestäni tuohon yllä olevaan lauseeseen kiteytyy kirjan pohjimmainen sisältö. Mikäli haluat tehdä vaikutuksen ja jättää muistijäljen kuulijoillesi, kerro tarina. Tunteita herättävä tarina. Pelkillä faktatietojen latomisella saat lähinnä yleisösi haukottelemaan (elleivät he ole juuri sen alan spesifikoituneita nörttejä josta pidät luentoa, esim, astrogammametakvanttilineaarihiukkaskvadronien parveilu osittaisessa tyhjiössä joka on saattanut kontaminoitua tutkijan pesemättömien kalsareiden vuoksi).

Kirja avaa silmiä ihan perustallaajaltakin (minulta esim.) siitä, miten helposti taitava ja osaava kertoja pystyy vaikuttamaan kuulijan mielipiteisiin ja päätöksiin. Kuinka poliitikot, yritykset ja media pystyvät vaikuttamaan mieliimme, miten paljon me lopulta annamme näille, ulkopuolisille tahoille, valtaa siihen miten hahmotamme ympäröivää maailma. Kuinka paljon oikeastaan omista arvoistamme, moraalista ja etiikasta on "puhdasta", kyseenalaistettua ja enemmän järkeen kuin tunteisiin perustuvaa?

Oma arvio:

Aikaisempaa tuotantoa en Torkilta ole lukenut, mutta tämän kirjan jälkeen aion ottaa miehen rustailut tarkempaan tarkkailuun :) Menee myös ostettavien kirjojen listoille, ehdottomasti.

Torkki kirjoittaa sujuvasti, vaikka välillä näin luolamiesmäinen lukija joutuukin hetken pohtimaan joitain lauseita. Kirjasta löytyy oivia esimerkkiä hyvistä ja huonoista puhujista, kertojista ja markkinoijista. Useammin kuin viisi kertaa jäin googlettelemaan näitä esimerkkejä ja youtubessa vierähti yllättävän paljon aikaa katsoessa esim. Steve Jobsin julkaisua ensimmäisestä macista:Mikä mätti:
Se ettei kirja ole oma. Tähän täytyy palata uudestaan!!

Mihin hetkiin:
- Häiriöttömiin hetkiin
- Kahvilassa brassailuun
- Kirjapisteitä

Lukema: 10/10

Sidottu, Adlibris, 15,70€
Epub, Elisa, 9,90€
Epub, Suomalainen, 9,95€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...