¨ Rossin lukucorneri: Juurihoito, Miika Nousiainen

maanantai 15. tammikuuta 2018

Juurihoito, Miika NousiainenMiika Nousiainen, tuo surumielinen, hassun elegantti hahmo telkkarista, jonka habituksen uskon sulattavan melko usean naisen sydämen (Suomen Rickhard Gere?), on kirjoittanut neljännen romaaninsa nimeltä Juurihoito. En tykkää hammashoidoista, joten välttelin tämän lukemista useamman viikon. Mutta hyvä kun tuli kuitenkin luettua, tuli parempi mieli ja ehkä vähän matkakuumetta ja uskoa hammaslääkäreihin. 


Kirjasta:

Pekka, sellainen perushyväihmismies joka ei osaa hoitaa hampaitaan tai parisuhdettaan, huomaa istuvansa mahdollisen veljensä Eskon käsittelyssä hammaslääkärituolissa.

Veljesten löydettyä toisensa he päättävät lähteä selvittämään isänsä kohtaloa ja matka vie niin Ruotsiin kuin Australiaankin asti.

Kirjassa veljekset pohtivat omia elettyjä elämiään ja samalla suhdetta toisiinsa, sisaruksiinsa ja vanhempiinsa. Tarinassa käydään läpi erilaisten ihmisten suhtautumista maailmanmenoon ja pumpuloidaan sekaan leppoisan lämmintä kielellistä huumoria.


Mitä mietin:

Melko iisiä tekstiä aluksi, mutta pinnan alta paljastuu syvällisiäkin oivalluksia aroista poliittisista ja tunnerikkaista aiheista.

"Tämä on spirituaalinen paikka. Aboriginaalit elivät täällä kuusikymmentätuhatta vuotta ja kokivat paikan hengen. Meille riittää kolme minuuttia ja somepäivitys. Ihminen kehittyy. Ehkä."

Miika näpäyttelee vähän väliä pieniä luunapsuja nykyajan hektiseen olemiseen ja välittää rivien välistä viestiä, että meillä on mahdollisuus myös pysähtyä ja nauttia olemisesta. Ei meidän aina tarvitse kaikille kiillottaa kiiltokuviamme, eikä meidän aina tarvitse pelkästään jurottaa tai keskittyä oman rakkaan kuplamme sisään. Maailma on olemassa kaikkine erilaisine ihmisineen joilla jokaisella on oma tapa kokea elämä.

Soljuvan Miikamaista tekstiä, jota on mukava lukea. Mielessä kuvittelin kirjan tapahtumat leffan muotoon ja en yllättynyt kun sain tietää, että siitä on oikeasti tekeillä elokuva.

Ei mikään sielua järisyttävä lukukokemus, mutta erittäin mukavaa illanviettoa enivei :) Suosittelen!


Lukema: 8/10 

Kirjailija:Miika Nousiainen
Teos:  Juurihoito
Kustantamo: Otava
Sivut: 332
Julkaisuvuosi: 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...