¨ Rossin lukucorneri: Mitä menestyminen vaatii? Mika Poutala, 2015

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Mitä menestyminen vaatii? Mika Poutala, 2015


Suomalainen menestyjä, saako siitä edes puhua, saako itse menestyjä kertoa omasta taipaleestaan? Ei kai, hyi, sehän olisi itsensä kehumista, tuo synneistä kamalin!!

Myönnän, en heti tiennyt kuka Mika Poutala on, nimi oli kyllä hämärästi tuttu, mutta miehestä ei ollut muuta havaintoa. Mutta suomalainen kirjoittaa kirjan menestymisestä, kuka toi häiskä oikein on? Mielenkiinto heräsi ja kirja lähti kirjastosta matkaan. Osaavatko suomalaiset menestyä tai edes puhua menestymisestä?

Itse kirjaan. Mika kertoo oman urheilutaustan kautta (pikaluistelija, huom.) mitä menestyminen on ollut hänen kohdalla. Miten hän on oppinut menestymään, mitä työkaluja hän on käyttänyt ja minkälaisesta asenteesta puhutaan kun tarvitaan onnistumisia. Ja ehkä tärkeimpänä, mitä menestyminen tarkoittaa, mitä se juuri sinulle tarkoittaa. 

Kirja on kirjoitettu todella helposti luettavaksi, väljät sivut ja lyhyehköt luvut saavat lukemaan vielä yhden sivun lisää. Tärkeitä lauseita on nostettu sivuille erilleen ja muutama taulukko on tehty lukijaa varten tavoitteiden asettamisen avuksi. En silti itse menisi kirjaa töhrimään, vaan kopioisin nuo taulukot, mikäli kiinnostaa, itselle johonkin vihkoon. 

Mikan tyyli kirjoittaa on ihan ok, mutta jossain vaiheessa kirjasta paistaa kuitenkin läpi melko suorat kopioinnit vastaavista alan kirjoista, ulkomaisista kylläkin. Mika mainitsee itsekin noista kirjoista muutaman, mutta jäin kaipaamaan syvempää tietoa, mistä kaikista lähteistä tämän kirjan sisältö kumpuaa.

"Tavoitteena on tämän kirjan avulla auttaa sinua menestymään omassa elämässäsi." Mika Poutala

Oma arvio:
Tämä oli itselle ensimmäinen kotimainen menestymisestä näin suoraan puhuva teos. Vähän aikaa kirjaa pureksittua voin tätä suositella ihan kaikille meille. Olisi minusta jo aika alkaa arvostamaan itseään, omia tavoitteita ja antaa krediittiä niille, jotka elävät unelmaansa, tavoittelevat omia päämääriään!!

Mutta todella huippua, että Mika on tälläisen kirjan kirjoittanut. Toivon syvästi samantyylisten kirjojen jatkumoa kotimaisten kirjoittajien toimesta. Eikä yhtään huonoa olisi suomentaa saman lajin jenkki/britti/aussi tuotantoa. 

Miten lukea:
- Kynän ja vihkon kanssa
- Heittämällä omat negaatiot mielestä

Mihin tilanteisiin:
- Aamulla, päivällä, illalla, aina kun on mahdollista!!

Lukema 8/10 (pisteet laski suorista kopioista, mutta toisaalta, miten muuten niitä suomentaisi. Yleipäteviä neuvoja, kuka tahansa saattaa sanoa niin.)

Sidottu: Adlibris, 16,70€
Sähköistä versiota en löytänyt, vaikka siitä kirjan tiedoissa on oma tieto pdf julkaisusta:
ISBN 978-952-93-5557-0
Edit, pdf-versio on tällä hetkellä kansalliskirjasto Finnassa, eikä julkaisua ole saatavilla (12.8.2015)

2 kommenttia:

 1. Mukavaa ja helppolukuista. Samaa mieltä että suomalaiset voisivat rohkeasti ruveta kirjoittamaan ja kertomaan omasta menestymisestään. Tässä jäin kuitenkin kaipaamaan enemmän vinkkiä kuinka lähteä liikkeelle ja syvällisempää pohdintaa menesymisestä, vaikka oli ihan kiva lukea mikan tarinaa, mutta oli ehkä enemmän omaelämänkerta kuin opas menestymiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vinkit ja ohjeet olivat melko pintaraapaisuja, ehkä enemmän kirjoittajalle itselleen toimivia tapoja. Toki ne ovat melko yleispäteviä, mutta juuri tuo syvällisempi pohdinta jäi pois.

   Siksi kai tuo olikin niin helppoa lukea, ei tarvinnu liikaa ajatella :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...