¨ Rossin lukucorneri: elokuuta 2016

maanantai 29. elokuuta 2016

Tein videon, ja kysymyksiä.


Piiitkästä aikaa tuli rykästyä video!! 


Olikos täällä muita vloggaajia lukijoiden joukossa? Olis kiva saada vinkkejä, herättää keskustelua jne vlogaamisen osalta. Nykyään kun tuo on jo melko iisiä laitella video eetteriin, muokkailla sitä ja tehdä siitä itsensä näköinen.. 

Vinkkejä kaipaisin kaluston suhteen. Mua vaivaa äänen- ja kuvanlaatu. Miten saada tarpeeksi laadukasta kuvaa ja ääntä? Itse käytän s7edgeä näihin, mutta jostain syystä tuota kuvan laatua ei oikein voi sanoa FHD (60fps) 1920x1080 arvoiseksi, vaikka kännykän kameran asetuksissa sen olen valinnut. Ja ääntä tuo vehje ei osaa vähänkään kauempaa kaapata laadukkaasti. Huomaa tässäkin videossa miten se muuttuu kun höpisen tuolilta vs siihen kun selitän kirjoista kirjahyllyn luona. 

Millä kaluistoilla muut kuvaatte? 

Laitelkaa vinkkejä, ihmetelkää ja neuvokaa ;)

torstai 25. elokuuta 2016

Synnintekijä, Milja Kaunisto


No perkula, tunsin ala-asteella tytön nimeljä Milja. Hän oli sellainen vaalea liehulettinen elovena tapaus. Kiltti, koulussa hyvä, hiljainen, söpö ja varmaankin vihasi sydämensä pohjasta minua. Ehkä johtui niistä muutamista lumipalloista ja satunnaisesta hiusten vetämisestä. Mene ja tiedä, naiset ovat vieläkin minulle arvoitus :D 

Mutta tämän kirjan kirjoittaja Milja ei ole hiljainen ja kiltti. Tämä Milja on rääväsuu, kertoo asioista niiden oikeilla nimillä eikä varmasti pelkää lumipallojen heittelijöitä. Enkä kyllä uskaltaisi niitä edes heitellä. Synnintekijä rokkaa, mekastaa, repii esiin ihmisen syvemmällä piileviä ajatuksia ja sai ainakin minut tarttumaan kirjaan innolla niinä kolmena kertana ennen kuin sain luettua sen loppuun.

Kirjasta:
Taannutaaan vuosisadalle 1400 jkr. Eurooppa kumartaa kristinuskon ja himon nimeen. Soppaan nakataan suomalainen Olavi Maununpoika joka on hauras kristitty ja vastavihitty pappi. Hän on saapumassa Pariisiin opiskelemaan hengen tietoa ja huomaa melko äkkiä voivansa myös opiskella myös muuta kuin pelkän kirkon doktriineja. Olavi hämmentyy ja punastelee, tekee ja oppii :D

"Oma kaluni kivisti kovana, tartuin siihen ja hetken halusin puristaa sitä niin lujasti kuin pystyisin, jotta se jättäisi minut rauhaan. Halusin hakea keittiöstä lihakirveen, jotta voisin leikata mokoman perkeleenpeukalon irti ja heittää sen Sainen mutakalojen ahmaistavaksi."

Huomioita: 
- Kirjassa on ihmisiä, joilla on vartalo ja erilaisia haluja
- Mikäli et tykkää synneistä, älä lue tätä
- Onneksemme emme elä enää tuolla aikakaudella
- Olisipa aika siistiä koppasta kävelysauva käteen ja tepastella täältä Kuopiosta Pariisiin.
- Nimi Milja ei enää kuvasta mielessäni kilttiä ja tottelevaista naapurintyttöä
- Pyydän anteeksi ala-asteella kanssani olleelta Miljalta
- Jos se Milja lukee tätä, niin saat heittää mua lumipallolla jos nähdään vielä

Kysymyksiä:
- Mitä on vesiviini?
- Miksi ranskankieliset nimet on niin perhanan vaikeita muistaa? Ja miten sellainen söhlysekamelska on oikein syntynyt?
- Jos opiskelen papiksi ja lähden kävelylle, majoittaako luostarit minut edelleen ilmaiseksi?
- Mikä on elämän tarkoitus?

Muuta:
Helposti seurattavaa, mielenkiintoista tekstiä. Haluan nähdä Beatrix de la Tour d´Auvergnen livenä.

Lukema: 9/10 

Kirjailija:Milja Kaunisto
Teos:  Synnintekijä
Kustantamo: Gummerus
Sivut: 308
Julkaisuvuosi: 2014








sunnuntai 21. elokuuta 2016

Sekoatko sinäkin kirpputorilla edullisten kirjojen takia?


Nyt kun ei ole krapulaa (käykää lukemassa https://www.facebook.com/tajutonta.fi/ viimeisin postaus, koitan etsiä toiselle kädelle käyttöä..), niin on sunnuntaina hyvä aika piipahtaa paikallisella kirpparilla. Ihan vaan jos sieltä jonkun luettavan edullisesti nappais :D

Tiedät sen fiiliksen, astut ovista sisään, kuuluu vieno PLING PLONG ja haistat käytettyjen kirjojen viekoittelevan tuoksun. Se kietoo pienet ovelat lonkeronsa aivokeskuksesi ympärille ja alkaa hallitsemaan motorisia taitojasi. Silmät hakevat saalistajan lailla vain tiettyjä objekteja, sormet hivelevät kuluneita kirjojen selkämyksiä, korvasi ovat kuuroutuneet. Sisimpäsi halajaa itsellesi lukematonta tekstiä, klassikoteoksia, hienoja kansia, edullisia hintoja, erikoispainoksia.. 

Sitten jalat pysähtyvät, syke nousee ja vieräyttää pienen hikikarpalon selkääsi. Onko se tässä? Löysinkö saaliini? Adrenaliinia pumppautuu verenkiertoon, aivoissa suhisee samalla kun aistit terävöityvät maksimiin. Otat kirjan käteen, kääntelet sitä, vertaat mielessäsi selautuviin kuviin, kyllä! Tämä se on!! Kädet kevyesti hikoillen avaat kannen, valkoinen printattu lappu nousee esiin, siinä lukee hinta. 1,00€. Perhana, Yksi f...ing euro!!!! Keho palkitsee onnistuneen saalistuksen, lisää adrenaliinia ja aivojen mielihyväkeskus on pakahtua onnesta. Yksi perhanan euro!! Ei voi olla totta!! Hymyilet autuaan onnellisena. Sinä löysit sen. Vilkaiset sivuille, onko tälle saaliille muita ottajia? Tämä on nyt minun!!  

Hetken verran tunnet euforiaa, sitten se vähitellen laskee. Olet saanut loihdittua naamallesi melkein tavallisen, tunteita näyttämättömän ilmeen. Naamioit siis itsesi, ei sinulla mitään arvokasta ole hallussa. Ei sinua kannata ryöstää. Jatkat kävelyä, mietit miten onnekas olet ollut tänään. Oikeastaan täältä jo voisi lähteä kotiin. Mutta hetkinen, tuossa on lisää kirjoja. Pitäisikö niitä vähän vilkaista, ihan nopeasti vaan. Nyt on kuitenkin sunnuntai, ei ole oikeastaan kiire minnekään. Oho, mikäs tämä on? Ja hei, katsos mitä täältä löytyy!! Saalistaja saa uudestaan vallan, se on menoa taas..




Onneksi mentiin tänään klo 15.30 kirpparilla ja sulkeutumisaika oli 16.00. Hitto, meinas lähtee ihan lapasesta. Onneksi nainen repi mut pois hyllyjen välistä, se varmaan huomasi tuon lasittuneen kiillon mun silmissä ja osasi hoitaa sopivan pehmeästi tilanteen. Hyllyjä jäi nimittäin jonkin verran selaamaatta. Mutta ei paskempi sunnuntai, 8,50€ ja neljää kirjaa viidestä oli sellaisia mitä olen koittanut hetken verran metsästää. Kauniston kaksi ensimmäistä osaa Olavi Maununpojan trilogiasta ja Dragonlancen Sielujen Sodan kaksi ensimmäistä osaa. Roald Dahl tuli vähän puskien takaa, mutta jossain takaraivossa kutkutteli muistikuva, että tätä olen vähintäänkin harkinnut lukevani. 

Nyt on taas hetkeksi luettavaa, kirjahyllyyn nuo ei enää mahdu. 




lauantai 20. elokuuta 2016

Liebster Award, vastasin haasteeseen ja laitoin sen kiertämään :)


Vau ja kiitokset Marille "haasteesta"!! Marilla on oma blogi kirjoista osoitteessa: https://luetutnet.wordpress.com. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka :)

Laitan tähän eka säännöt, niin selviää mistä oikein on kyse:

  • Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
  • Laita palkinto (yllä oleva kuva) esille blogiisi.
  • Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
  • Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
  • Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
  • Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
  • Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.
Ja tästä lähtee vastaukset Marin kyssäreihin!

1. Mikä lapsuuden kirja on jäänyt parhaiten mieleen?
- Hmm.. niitä on muutamia, mutta kyllä Lokki Joonatan on yksi kirkkaimmin mielessä olevista. En silloin täysin ymmärtänyt kirjan sisältöä, mutta kyynelin sitä kuuntelin. 

 2. Mikä oli lempiaineeni peruskoulussa? Entä inhokki?
- Lempiaine oli ehdottomasti liikunta ja inhokkina ruotsi. 

3. Jätänkö kirjoja helposti kesken vai sinnittelenkö loppuun saakka?
- Aikaisemmin luin hammasta purren loppuun saakka. Ajattelin missaavani jotain todella fantastista, jos jätän kesken. Nykyään saatan helpostikin jättää kirjan kesken jos säväytys ei tule ennen puolta väliä.

4. Käynkö usein teatterissa? Minkä näytelmän olen nähnyt viimeeksi?
- Olen käynyt teatterissa ehkä kahdesti. Tie Coloradoon oli toisen nimi. Toista en muista. Tosin en laita pahaksi jos teatteriin joskus eksyisin uudestaan. 

5. Kirja jota moni on kehunut mutta minä en siitä pitänyt? Syy?
- Jaa, olen melko helposti ohjailtavissa sen suhteen mikä on hyvää ja mikä p..kaa. Raamattu on itelle vähän nihkee, suurelta osin tylsää taapertamista juonen suhteen. 

6. Olenko tällä hetkellä koukussa johonkin kirja- tai tv-sarjaan?
- Melko innolla odotan jo nyt Game of Thronesin uutta kautta töllöön. Taidan aloittaa kirjojenkin lukemisen tässä syksyllä. 

7. Onko minulla tapana lukea kesällä ulkona? Paras lukupaikka?
- Jonnekin rantsuun on kiva mennä lukemaan kesällä, tai puistoon. Paras lukupaikka on siellä missä luvussa oleva kirja on :D

8. Kuka suomalainen kirjailija teki minuun viimeeksi vaikutuksen?
- Niitä on kaksi. Johanna Valkama ja Anne Leinonen. 

9. Mitä muuta harrastan lukemisen lisäksi?
- Harrastukset mitkä ovat säilyneet pitkään: Urheilu, luonto, kirjoittaminen ja valokuvaus.
- Harrastukset mitkä ovat kausittaisia: Oluet, viinit, kahvit, pokeri, videointi, lautapelit, tietotekniikka, pc/konsoli/kännykkä pelit.

10. Mitä syksyn uutuuskirjaa odotan eniten? Miksi?
- Tällä hetkellä ei ole mitään mitä odottaisin julkaistavan tänä syksynä. 

11. Onko minulla tapana antaa kirjoja joululahjaksi?
- Veljeä olen koittanut käännyttää lukemiseen jo useampana vuonna. Tänä vuonna uudestaan :D

Tunnustus menee seuraaville blogeille:


Ah ja niin, kysymysten pariin ;)

1. Mihin kirjan hahmoon syntyi viimeeksi vahva tunneside?
2. Kuunteletko musiikkia lukiessa, jos, niin mitä?
3. Oletko tutustunut ulkomaisiin kirjavlogeihin YouTubessa? Mihin?
4. Valitse yksi kirja minkä olisit itse halunnut kirjoittaa?
5. Onko sinulla salaa "huonoja" tapoja? Esim. kaivat nenää julkisesti tai pieraiset ja syytät siitä toista? Kerro yksi?
6. Olet yksin Alaskan erämaassa, sinua paleltaa ja löydät aution hirsimökin. Sisälle päästyä huomaat, että siellä on kaikki sinun omistamasi kirjat hyllyillä. Sinun pitää sytyttää takka, eikä saatavilla ole muuta sytykettä kuin kirjasi. Minkä valitset?
7. Pidätkö yleisesti paljon lukevia ihmisiä keskivertoa fiksumpina?
8. Valitse: Kalevala vs Tuntematon Sotilas
9. Jos mielikuvitusystäväsi möläyttää yksi päivä, että sinun lukumakusi on aivan hirveä, niin vaihdatko mielikuvitusystävää vai alatko lukemaan jotain muuta?
10. Minkä kirjan antaisit eduskunnalle luettavaksi?
11. Itsellesi tärkeä lause lukemastasi kirjasta?

Kirjoittelemisiin :)




perjantai 19. elokuuta 2016

Suuri Suomalainen Kummituskirja, Eero Ojanen


Tämähän oli kiva lukea mökillä, mahdollisimman pimeään aikaan ja sitten lähteä ulkohuussiin. Suosittelen kaikille joilla on vähänkin vilkkaampi mielikuvitus ja taipumus "herkkään" mieleen :D 

Kirjasta:

Teokseen on koottu Suomalaisia kummitustarinoita eri lähteistä, eri paikkakunnilta ja eri ajoilta, joten Eeron sepittämiä juttuja ei kirjassa ole. Kirjaa on helppo lukea, ja sitä voi ihan hyvin selailla ees taas, edempänä ei ole luvassa juonen spoilereita :D

Kirja jakaantuu karkeasti kahdeksaan eri osaan:

1. Suomen vanhimmat kummitustarinat
2. Poltergeistit
3. Enteet, ennusmerkit ja etiäiset
4. Sota-ajan tarinat
5. Kummitustaloja ja paikallisia tarinoita
6. Kummitusmaisemia
7. Kuolema ilmoittaa ja muita kummia kohtaamisia
8. Nykypäivän tarinoita

Osiot menevät sisällöiltään jonkin verran päällekäin, mutta samoja tarinoita ei toisteta kahteen kertaan. Melko usein kuitenkin tarinat omaavat saman sisällön, esimerkiksi enteissä on paljon yhtäläisyyksiä eri paikkakuntien osalta. Osasinkohan nyt selittää tarpeeksi hankalasti?

Otteita:

"Ruovedellä nähtiin eräässä notkossa usein naishahmo valkoinen lakana korvissa. Sitä kutsuttiin Riikaksi, koska paikalla olevassa pienessä mökissä oli joskus asunut Riikka - niminen nainen."

"Myös Jumprun pubi Oulussa on tarinoiden kummituspaikka. Aikoinaan eräs haaksirikkoutuneesta laivasta pelastunut hollantilainen merimies jäi paikkakunnalle, joutui sittemmin Jumprun paikalla sijainneeseen putkaan ja kuoli myöhemmin. Hänen sanotaan edelleenkin etsivät talossa juotavaa, ja paikan valaistuksen kerrotaan temppuilevan." 

"Vaasan kaupungissa Palosaaren kirjaston kummituksen on havaittu siirtelevän ja paiskovan raskaita hakuteoksia ja vaihtavan taulujen paikkoja."

"Ruokolahdella erään kertojan tuttuva kuoli, ja sen jälkeen vainaja kulki hänen edellään päiväkausia. Mutta kun sitä löi polveen, se hävisi." 

Miksi lukea?
- Haluat tietää mistä sana "kummitus" tulee
- Tykkäät lukea muitten horinoita
- Haluat helppoa viihdykettä ja säikytellä itseäsi yhtenä yönä
- Kuuluu "haamuiseen" sivistykseen





Mitä itse olin mieltä?
Ööö.. hmmm.. kyllä. Ehdottomasti en ole yhtään varma. Toisaalta melko kökkö, mutta eikös "fakta" teokset yleensä ole? Toisaalta todella mielenkiintoisia tarinoita ja kirjasta irtosi myös muutama kiva knoppi joilla voi sitten brassailla kummituskemuissa. Tämän kirjan innoittama tilasin itselleni "Suomen myyttiset linnut" teoksen.

Lukema: ?/10

Kirjailija:Eero Ojanen
Teos:  Suuri Suomalainen Kummituskirja
Kustantamo: Minerva
Sivut: 240
Julkaisuvuosi: 2016

tiistai 9. elokuuta 2016

Kolme viimeisintä viipaletta kulttuurista, haaste.



Sain haasteen, jokunen viikko sitten Retalta (todellavaiheessa.blogspot.fi), ja nyt tartun siihen viimeinkin!!

Eli tässä haasteessa täytyy kertoa kolme viimeisintä kulttuurintuotetta, johon on tutustunut. Mennääs sitten :)

Kolme viimeisintä katsomaani elokuvaa:

Yksin Marsissa (2015)

Kertoo kaverista joka jäi yksin Marsiin kun muu retkikunta luuli hänen kuolleen. No, suurin osa meistä tietää tarinan juonen. Kirjana paljon parempi, vaikka jossain vaiheessa olinkin eri mieltä.

Inside Out (2015)

Välillä hurahdan piirrettyihin ja tämä on kyllä heti Wallen ja Minioneitten jälkeen yksi parhaista sötöksistä.

Nuori tyttö Riley muuttaa vanhempiensa kanssa kauas pois lapsuuden kodistaan. Sen jälkeen lähdetään seuraamaan miten tytön pään (sydämen) sisällä olevat tunteet alkavat heittämään kuperkeikkoja.

Oudosti aikuisen miehen tunteisiin käyvä piirretty.

Deadpool (2016)

Tämän vuoden ehdoton ykkönen actioneistä!! Ihanan väkivaltaisesti kieroutunut pätkä antisankarista joka haluaa muijansa takas. Ryan Renoldsin läpät meni jo niin pahasti yli, että ne olivatkin leffan parasta antia :D :D

Jättäkää aivot ja tuomitseva mieli pois kun katsotte tämän. Välillä saa antaa mennä vaan..

Kolme viimeisintä katsomaan tv-sarjaa:

Penny Dreadful (2014)

Just eka kausi katsottu loppuun. Ja Eva Green on kyllä loistavan seko tässä. Tunnustan, Eva Green oli myös syy miksi kiinnostuin sarjasta :D

Hypätkää viktoriaaniseen Lontooseen ja antakaa sen ajan hirviöiden vallata olohuoneenne. Demoneita, Frankenstein, vampyyrit, Dorian Gray.. Mukavan ahdistavan kaunis Penny Dreadful ;)

Blindspot (2015)

Alaston, täynnä tatuointeja oleva muija nousee varustesäkistä keskellä New Yorkia, eikä muista mitään aikaisemmasta elämästään. Hänet otetaan FBI:n haltuun ja lähdetään selvittämään naisen kohtaloa.

Pari ekaa jaksoa töksähti omaan silmään, mutta käyntiin päästyään sarja tarjoaa odottamattomia ylläreitä ja ne pitävätkin mielenkiintoa mukavasti yllä.

(En ihastunut Jaimie Alexanderiin, vaikka olikin alasti..)

Containment (2016)

Atlantassa puhkeaa viruksen aiheuttama epidemia ja osa kaupunkia laitetaan eristyksiin.

Hmm.. tykkään erittäin paljon näistä maailmanloppu/apokalypsi/zombie/virus/jne teemoista. Mutta onkohan nämä jo kulutettu miten loppuun? Tätäkin sarjaa täytyi katsoa 3-4 jaksoa, ja sitten vasta aloin lämmetä hahmoille ja tapahtumille. Ei huono, mutta ei yllä omaan top kolmoseen.

Kolme viimeisintä kuuntelemaani albumia:

Korpiklaani: Noita (2015)

Korpiklaani on pitkältä ajalta yksi omia suosikkeja, joita en aina muista kuunnella :D Noita ei ihan vielä ole päässyt ihoni alle, mutta kun saan sanoitukset haltuun ja löydän kytkökset vanhoihin Kalevalaisiin ja Suomalaisiin mystiikoihin, niin luulen tämän taas päräyttävän mieleni hetkeksi

Sentenced: Down (1996)

Senkkareilta kuuntelen kyllä melko paljon eri albumeilta biisejä, mutta tämä taitaa olla viimeisin mikä on soinut alusta loppuun saakka. Eikä ole huonontunut vuosien saatossa yhtään. Armeijassa (vuosi 2001-2002) ollessa tämä oli ihan ykköstavaraa ja varsinkin biisi Bleed laittoi aamuisin johtajatuvassa veren kiertämään :D

Alan Walker: Faded (2015)

Joskus minulle tulee häiriöitä mieleeni ja kuuntelen ihan mitä sattuu musiikkia. Eikä se ole ollenkaan huono asia. Näin saan pakotettua mieltäni laajentumaan ja saan samalla käsiteltyä syvälle juurtuneita mielipiteitä musiikin suhteen. Esimerkiksi, miksi tämä Walkerin biisi olisi huono? Miksi se olisi hyvä? Mitkä ennakkoasenteet minussa torjuvat sen ja mistä nuo asenteet kumpuavat? Olisiko helpompaa päästää irti vanhoista, homeisista ajatuksista ja miettiä uudestaan omia asenteita? No ei olisi. On paljon helpompaa olla vanha homeinen kurttu :D Silti tykkään tästä biisistä, salaa..

Kolme viimeisintä lukemaani kirjaa:

Linkitän tähän suoraan luetut kirjat:

Tyttö joka nielaisi Eiffel-tornin kokoisen patsaan
Pimeä yö, tähdetön taivas
Kirjoittamisesta

Jaahas, ketäs tähän sitten voisikaan haastaa? Katsotaan kuinka moni on jo saanut tämän haasteen :D (Olen sen verran jo myöhässä tämän kirjoittamisessa..)

- Notkopeikko
- Kirjablogi Rougen Emilie
- Marile, 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä

Huh, nyt lähtee vika viikko laivalla käyntiin. Ens viikolla toivon olevani ja tuntevani kuin suht normaali ihminen.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...